Queso fresco casero con kéfir y especias

Queso fresco casero con kéfir y especias

Hey everyone, hope you're having an incredible day today. Today, we're going to make a distinctive dish, Queso fresco casero con kéfir y especias. It is one of my favorites food recipes. For mine, I will make it a little bit tasty. This is gonna smell and look delicious.

Queso fresco casero con kéfir y especias is one of the most favored of recent trending foods in the world. It is easy, it is fast, it tastes delicious. It's appreciated by millions daily. They're fine and they look wonderful. Queso fresco casero con kéfir y especias is something that I have loved my whole life.

Many things affect the quality of taste from Queso fresco casero con kéfir y especias, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Queso fresco casero con kéfir y especias delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Queso fresco casero con kéfir y especias is 140 gr aprox. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Queso fresco casero con kéfir y especias estimated approx 3 - 4 horas.

To get started with this recipe, we must prepare a few components. You can cook Queso fresco casero con kéfir y especias using 8 ingredients and 10 steps. Here is how you cook that.

#RecetasFelices.
Mi primer queso !! Y como había mirado varías formas posibles de elaborarlo , he usado la que me parecía más fácil y de paso , experimentaba usando kéfir en vez de yogur !! El resultado es muy curioso y aunque parezca algo complicado , a mi me ha resultado muy divertido y que volveré a repetir para combinar más sabores y texturas . Espero que os guste y os animéis a probar , así como me contéis vuestros retoques !!! Un saludo amigos

Ingredients and spices that need to be Prepare to make Queso fresco casero con kéfir y especias:

  1. 750 ml leche fresca pasteurizada
  2. 80 gr yogur de kéfir
  3. 2 cucharadas Nata
  4. Zumo de un limón
  5. 1 cucharada sal
  6. 1 toque pimentón dulce
  7. 1 toque tomillo seco
  8. 1 toque albahaca seca

Steps to make to make Queso fresco casero con kéfir y especias

  1. Vamos a poner la leche en un cazo profundo y la ponemos a calentar. Cuando comiencen a salirle burbujitas por los lados, antes de romper a hervir la vamos a retirar y le vamos a añadir el zumo de limón, el kéfir y la nata
  2. Removemos con una varilla y dejamos reposar unos 15-20 minutos
  3. Pasado este tiempo, lo volvemos a poner al fuego medio durante un buen ratito. Añadimos la sal y las especias.Removemos. Yo lo tuve a fuego bajo sobre una hora y cuarto. Lo iba controlando constantemente por ser el primero
  4. Vamos a ir viendo como la leche se corta y queda una parte líquida arriba y otra más espesa abajo. Veréis dos capas muy diferentes
  5. Cuando quede bien separada, vamos a poner en un colador forrado con una tela de gasa o Malla que nos ayudará a colarlo y a separar definitivamente ambas sustancias
  6. Yo usé una Malla y la cerré, presionando bastante y la dejé reposar sobre un colador durante unos 30-40 minutos. (todo lo hice con las cosillas que tenía en casa)
  7. Pasado ese tipo, lo colocamos en un tupper o recipiente dándole forma y lo dejaremos en la nevera por si menos 1 hora, colocando algo por encima que lo presione para que se prense
  8. Yo lo tape por papel film y encima encaje un tarro de conserva que entraba justo. Ya cada cual con lo que tenga a mano
  9. Se puede presentar como más os apetezca. Yo le pongo un chorrito de aceite de oliva por encima y unas nueces.
  10. Espero que me contéis si os animáis !! Saludos cocinillas

As your experience and also self-confidence grows, you will certainly find that you have a lot more natural control over your diet plan as well as adjust your diet to your individual tastes in time. Whether you want to serve a recipe that makes use of less or even more ingredients or is a little essentially hot, you can make basic changes to attain this goal. To put it simply, begin making your dishes in a timely manner. When it comes to standard food preparation abilities for novices you do not need to discover them but just if you master some easy cooking techniques.

This isn't a full guide to fast and also very easy lunch dishes but its excellent food for thought. Hopefully this will certainly get your imaginative juices moving so you can prepare scrumptious meals for your family without doing way too many heavy meals on your journey.

So that's going to wrap this up with this special food Recipe of Favorite Queso fresco casero con kéfir y especias. Thanks so much for reading. I am sure you can make this at home. There's gonna be more interesting food at home recipes coming up. Don't forget to save this page in your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!

Comments

Popular posts from this blog

Ensalada de espinacas y tocino 🥗🥓

Aderezo de kéfir con mostaza 🥛🌱

Avena estilo pastel de zanahoria