Rape al azafrán
Hey everyone, it's John, welcome to our recipe page. Today, I will show you a way to make a distinctive dish, Rape al azafrán. It is one of my favorites food recipes. This time, I'm gonna make it a bit tasty. This will be really delicious.
Rape al azafrán is one of the most popular of recent trending foods in the world. It is simple, it's fast, it tastes yummy. It is appreciated by millions every day. Rape al azafrán is something which I have loved my entire life. They're fine and they look wonderful.
Many things affect the quality of taste from Rape al azafrán, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Rape al azafrán delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Rape al azafrán is 4 personas. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
Just in addition, the time it takes to cook Rape al azafrán estimated approx 90 minutos.
To begin with this recipe, we must prepare a few ingredients. You can have Rape al azafrán using 10 ingredients and 7 steps. Here is how you can achieve it.
El rape es uno de los pescados más frecuentes y apreciados en nuestros mercados. Además tiene la ventaja de que se pesca en todas las épocas del año. Su aspecto, ya lo conocéis, es muy característico, con esa gran cabeza con su enorme boca llena de dientes y la cola de forma cónica.
Se trata de un animal muy voraz y que usa un señuelo muy característico, que mueve por encima de su cabeza, como si fuera un pequeño pez, que le sirve para capturar otros peces. Vive en el fondo del mar, en aguas no más profundas de 500 m, camuflado y a la espera paciente de las presas. Lo podemos encontrar en todos los mares que rodean la Península Iberica, incluido el Mediterráneo. Como dato curioso, la primera vez que se obtuvo insulina fue de su páncreas.
Tiene muy variados nombres, entre ellos pejesapo o pixín (en Asturias), y en la cocina admite enorme cantidad de variantes, desde los arroces, hasta las ensaladas, pasando por el potaje.
El plato que os ofrecemos es una versión de la casa, habitual en nuestra mesa. Esperamos que os guste.
Ingredients and spices that need to be Take to make Rape al azafrán:
- 1 kg rape fileteado
- Harina
- 1 cebolla mediana
- 2 dientes ajo
- 2 tomates cortados en brunoise fina
- 1 bote pequeño guisantes
- Unas hebras de azafrán
- Aceite de oliva virgen extra
- Pimienta y sal
- Agua
Steps to make to make Rape al azafrán
- Se pone el aceite a calentar, se rebozan los filetes de rape con harina, se fríen ligeramente y se reservan. Quitar un poco de aceite y sofreír la cebolla (muy picadita) hasta que esté dorada.
- Al sofrito se añaden los tomates pelados y cortados en pequeños trozos, y después una cucharada de harina y 1 litro de agua (luego se añade más si hace falta, para cubrir el pescado)
- En un mortero se machaca el ajo, con la sal y unas hebras de azafrán. Se añade algo de la salsa que se está haciendo, y luego se hecha todo en la cazuela.
- Dejar hervir unos 10 minutos y rectificar de sal si hace falta
- Añadir el rape y cocer otros 10 minutos, añadiendo los guisantes un poco antes de acabar la cocción.
- Dejar que el guiso repose un rato.
- Emplatar.
As your experience and also confidence expands, you will find that you have extra all-natural control over your diet and adjust your diet to your personal preferences with time. Whether you wish to offer a recipe that makes use of less or even more components or is a little essentially spicy, you can make simple modifications to attain this objective. To put it simply, begin making your dishes on time. As for fundamental food preparation abilities for beginners you don't require to discover them but just if you master some simple cooking techniques.
This isn't a total guide to quick as well as simple lunch recipes but its good something to chew on. Ideally this will certainly get your innovative juices streaming so you can prepare scrumptious meals for your household without doing way too many heavy meals on your trip.
So that's going to wrap it up for this exceptional food Simple Way to Make Favorite Rape al azafrán. Thank you very much for your time. I am sure you can make this at home. There's gonna be more interesting food in home recipes coming up. Don't forget to bookmark this page in your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!
Comments
Post a Comment